Twitter Instagram Facebook Youtube

Tervetuloa Kuopijjoon, powerilaiset!

Kuopion kaupunki ja koko savolainen lentopallo-skene valmistautuu jo kesän Power Cupiin 7.-10.6.2018. Tarjolla on lentistä ja kaveruutta Puijon tornin juurella mahtavassa kesäkaupungissa, joka pursuaa tapahtumia ja tekemistä pelaamisen ulkopuolellakin.
Kuvankauniin Kallaveden rannalla sijaitseva Kuopio tarjoaa kesäisiä matkailuelämyksiä, kuten sisävesiristeilyt, melontaretket, vesijetti- ja mönkijäsafarit sekä muut vauhdikkaat aktiviteetit. Kuopion monet museot, ostosmahdollisuudet ja kulttuuripalvelut tarjoavat toimintaa myös rauhallisempaan menoon, ja tapahtumia ja festivaaleja järjestetään jokaiseen makuun.

Loistavat kulkuyhteydet bussilla, junalla ja lentäen tekevät matkanteostasi Kuopioon vaivatonta ja runsas majoitustarjonta takaa mahdollisimman mukavan oleskelun Savon sydämessä.

Tapahtumat

Suomen kesäfestareiden kultasuoni sykkii Savossa. Tärkeimpiä Kuopion kulttuuritapahtumista on tanssitaiteen kärkinimien tähdittämä Kuopio Tanssii ja Soi 13.-20.6.2018. Kesäkuussa järjestettävää festivaalia seuraa muun muassa Kuopio Wine Festival 29.6.-7.7.2018, jossa maailman viini- ja ruokatuliaisia nautitaan savolaisella vivahteella. Loppukesän kohokohtiin kuuluu rokkikukkojen Kuopio RockCock -festari 26.-28.7.2018 sekä Suomen suurin beach volley -tapahtuma Sunsets Kuopio 2.-4.8.2018.

Kuopion Kauppatorilla ja sitä ympäröivillä kävelykaduilla nähdään kesän aikana useita Street food -tapahtumia, kesäkirppiksiä ja esimerkiksi Kuopion museosta löytyy Power Cupin aikaan lapsia ja nuoria kiehtova dino-näyttely ”Suurten sukupuuttoaaltojen voittajia ja häviäjiä”. Muita juuri Powerin aikaan olevia tapahtumia Kuopiossa ovat mm. Komediafestivaali 7.-9.6., Suomi meloo -tapahtuma 9.6. ja Pullukka Run 9.6.

Aktiviteetit

Kuopiossa ja Kuopion alueella riittää tekemistä vuoden jokaisena päivänä. Uusien lajien kokeilijat löytävät ammattitaitoiset opastajat, olipa kyse sitten maastopyöräilystä tai vaikkapa suppailusta. Moottoreita ja vauhtia rakastava matkaaja taas hyppää mönkijän tai vesijetin selkään ja luonnonystävälle Kuopion lukuisat patikointipolut ja melontareitit tarjoavat runsaasti tekemistä.

Aivan Kuopion ytimessä on useita luontoaktiviteettipaikkoja, kuten Puijon luonnonsuojelualue, Neulamäki-Vuorilammen retkeilyalue tai Kallaveden vesistöt. Lisäksi lyhyen siirtymän sisältä löytyy Tahko lukuisine mahdollisuuksineen, Orinoron retkeilyalue, Pisan retkeilyalue, Tiilikan ja Etelä-Konneveden kansallispuistot ja paljon muuta.

Lue lisää Kuopion matkailusta.

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola Kuopion kaupunki

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa