Twitter Instagram Facebook Youtube

Testaa miten nuuska vaikuttaa urheilusuoritukseen

Urheilijoiden nuuskan käyttöön liittyy virheellisiä käsityksiä, joiden mukaan uskotaan ettei nuuskan käytöstä ole haittaa urheilussa, tai jopa koetaan nuuskan käytön parantavan suorituskykyä. Todellisuudessa nuuskan käyttö on aina haitallista paitsi urheilijan terveydelle, myös suorituskyvylle.
Tiedätkö sinä miten nuuska vaikuttaa urheilusuoritukseen? Testaa oma tietämyksesi tämän 3 kysymystä sisältävän testin avulla painamalla tästä!

Nuuska veks urheilusta!
Suomen Olympiakomitea haluaa yhteistyössä Suomen Lentopalloliiton kanssa torjua nuuskan käytön ulos urheilusta. Power Cup on kaikilta osin päihteetön tapahtuma. Lisätietoa nuuskan käytön haittavaikutuksista, ja tukea käytön lopettamiseksi, saat Syöpäjärjestöjen sivustolta www.fressis.fi sekä osoitteesta www.olympiakomitea.fi (hakusanalla nuuska).

Nuuska syö suoritusta ja terveyttä

Tutkimusten mukaan suomalaisten nuorten nuuskan käyttö on lisääntynyt. Nuuskan käyttö on hieman yleisempää urheilevien nuorten keskuudessa verrattuna ei-urheileviin ikätovereihin, ja käyttöä näyttää esiintyvän eniten joukkuelajien urheilijoilla.
Nuuskan käyttö on haitallista paitsi urheilijan terveydelle, myös suorituskyvylle. Nuuskan käyttö lisää esimerkiksi syövän, aivoverenkiertohäiriöiden ja sydämen vajaatoiminnan riskiä. Käytön seurauksena sydämen ja lihaksiston verenkierto heikkenee ja sydämen syke ja verenpaine nousee. Nuuskaa käyttävän urheilijan suorituskyky kärsii: lihasten hapen ja ravintoaineiden saanti ja lihasvoima heikkenevät, anaerobinen kynnys saavutetaan harjoitellessa aiemmin, sydän rasittuu normaalia enemmän ja loukkaantumisriski kasvaa.

 

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola Kuopion kaupunki

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa