Twitter Instagram Facebook Youtube

Pähkä ja Kamu - kaverukset Kuopiosta Power Cupin suojelijoina

Puijon metsän siimeksestä kaivautui esiin tällainen iloinen parivaljakko – liito-orava Pähkä ja viitasammakko Kamu. Liekö kevätaurinko heidät jo herättänyt? Nämä kaverukset haluavat olla kaikkien lasten kavereita ja kannustavat kaikkia lapsia olemaan myös keskenään kavereita. Kuopiolaiset suojelevat Pähkää ja Kamua Puijon metsissä heidän uhanalaisuutensa vuoksi, ja nyt Pähkä ja Kamu haluavat puolestaan suojella kaikkia lapsia Kuopiossa kiusaamiselta.

Pähkä ja Kamu ovat erilaisia ja silti parhaat ystävät. He pitävät ulkona liikkumisesta ja kaikenlaisista kilpailuista Puijon metsissä. Kaverukset kutsuvat myös kaikki lapset liikkumaan ja löytämään omat vahvuutensa!

Pähkä ja Kamu ovat Kuopion Power Cupin 2018 suojelijoita ja toivottavat kaikille powerilaisille oikein iloista tunnelmaa, mukavia hetkiä kavereiden kanssa ja tsemppiä peleihin!

Lajikuvaukset

Pähkä-liito-orava (lat. Pähkäensis Pteromys volans)
Liito-orava on uhanalainen, hieman tavallista oravaa pienempi yöeläjä, joka liikkuu liitämällä puusta toiseen ja maassa puolestaan aika kömpelösti. Haavan ja lepän lehdet ovat liito-oravien herkkuruokaa ja ne elävät kuusikon keskellä olevissa lehtipuukaistaleissa ja sekametsissä, varsin lähellä asutustakin.
Ystävämme Pähkä on vilkas pälättäjä ja super-aktiivinen pieni orava, jonka jalat harvoin koskettavat maata. Pulleasta muodostaan huolimatta Pähkä on innostunut juoksemisesta ja käpyjen keräilystä. Hän on hyvin tottunut ihmisiin ja jää usein suustaan kiinni kaikkialla.

Kamu-viitasammakko (lat. Kamuensis Rana arvalis)
Viitasammakkoa tavataan Puijolla Konttilan perinnemaisemissa usein kutupuuhissa. Viitasammakot viihtyvät kosteilla niityillä, metsissä ja soilla, ja ovat vähän tavallista sammakkoa harvinaisempia. Pulputtava, pienen koiran haukkumista muistuttava ääntely on viitasammakon yksi ominaispiirteistä ja sitä kuulee usein huhti-toukokuussa kutuaikoina.
Kamu-kaveri on nopea, vikkelä ja taitava pomppija. Pitkillä jaloillaan hän on saanut Pähkän kiinni hetkessä, kun he juoksevat kilpaa. Kamua kuitenkin ujostuttaa helposti puhua vieraille ja hän on vähän hiljainen kaveri, toisin kuin pulputtavat lajitoverinsa. Pähkä ehtiikin usein jo puhua Kamun puolesta asiat halki ennen kuin Kamu uskaltaa avata suunsa.

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola Kuopion kaupunki

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa