Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

Nuorisovaltuutettu Aki toimii virolaisjoukkueiden turnausattaseana

07.06.2014

Power Cupin kentällä 13 alkaa lauantaiaamuna F-tyttöjen ottelu virolaisen Kohila VolleyBall Clubin ja Nurmon Jymyn Nasujen välillä. Virolaisjoukkueen ohjaa pelipaikalle Aki Nikkinen, joka toimii Power Cupissa kolmen virolaisjoukkueen yhteyshenkilönä eli attaseana.

Mitä attasean tehtäviin kuuluu?

- Attasean tehtävänä on toimia ulkomaisten joukkueiden tukihenkilönä, joka ohjaa joukkueet niiden pelipaikoille ja opastaa joukkueet pelien jälkeen majoituskouluille. Attasea toimii joukkueen tulkkina kaikissa turnaukseen liittyvissä asioissa ja toimii myös paikallisena oppaana turnausalueen ulkopuolella.

Miten yhteistyö virolaisjoukkueiden kanssa on toiminut?

- Todella hyvin. Kahden Kohilan joukkueen kanssa puhutaan englantia ja Viljandin kanssa käytetään suomea. Viljandi on sen verran omatoiminen, että olen keskittynyt lähinnä auttamaan Kohilan joukkueita. Kohilan molempien joukkueiden pelit ovat sujuneet tosi hyvin, he ovat voittaneet kaikki ottelunsa.

Kerro hieman itsestäsi ja siitä miten päädyit turnausattaseaksi?

- Olen 18-vuotias ja opiskelen Raahen lukiossa, jossa aloitan viimeisen vuoden ensi syksynä. Olen ollut useamman vuoden mukana Raahen nuorisovaltuustossa ja nykyisin olen myös nuorisovaltuuston 3. varapuheenjohtajana. Sain Facebookin kautta viestiä nuorisotoimen työntekijöiltä, että hyvä kielitaitoni ei kuulemma ole pysynyt salassa. Lähdin mielelläni mukaan kun pyydettiin avuksi.

Harrastatko itse urheilua?

- Kyllä. Pelasin 7 vuotta aktiivisesti pesäpalloa ja olen toiminut viimeiset 5 vuotta pesäpallotuomarina. Lisäksi pelaan itse sulkapalloa, käyn kuntosalilla ja pelaan frisbee-golfia.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on lukion jälkeen?

- Ensin aion suorittaa asepalveluksen ja pyrin sen jälkeen opiskelemaan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen tiedekuntaan liikuntabiologiaa. Haaveena olisi ura huippu-urheilijoiden henkilökohtaisena kuntovalmentajana.

Oletko viihtynyt talkootehtävissä?

- Olen. Täällä on hyvä henki sekä pelaajien että talkoolaisten keskuudessa. Olen tavannut myös paljon tuttuja pelikavereita muilta paikkakunnilta, koska monet pesäpalloilijat pelaavat myös lentopalloa.

Oletko havainnut turnausjärjestelyissä mitään parannettavaa?

- Kentät ovat tosi lähellä toisiaan ja kenttien välissä on myös paljon joukkueiden huoltajia ja kannattajia. Olen ollut itse mukana useissa pesäpalloturnauksissa sekä pelaajana että tuomarina ja niissä kenttien välissä on enemmän tilaa, toki lentopallo on huomattavasti pehmeämpi kuin pesäpallo. Voisi olla turvallisempaa, jos kentät eivät olisi ihan näin lähellä toisiaan, vaikka en ole varsinaisia vaaratilanteita nähnytkään. Täällä on tosi paljon ihmisiä suhteellisen pienellä alueella ja osa kulkuväylistä on aika kapeita, joten meidän täytyy kaikkien ottaa muut huomioon, niin liikkuminen on sujuvampaa.

Takaisin

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola 2 Visit Rovaniemi Lapin Kansa Santasport

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa