Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

PowerShopissa talkoolainen Salzburgista

07.06.2014

PowerShopin myyntitiskillä kisavieraita palvelee Lena Brejcha, vastavalmistunut biologian ja maantiedon opettaja Itävallan Salzburgista.

Miten sinä olet löytänyt tiesi Power Cupin talkoolaiseksi?

- Valmistuin opettajaksi viime joulukuussa ja aloitan työt biologian ja maantiedon opettajana Salzburgissa syyskuussa. Halusin lähteä sitä ennen Suomeen vapaaehtoistyöhön puoleksi vuodeksi Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (EVS) kautta.  Olen työskennellyt tammikuun alusta lähtien Raahen kaupungin nuorisotoimen Cuppi-nuorisokahvilassa ja Paradise-nuorisokeskuksessa. Lisäksi olen pitänyt saksankielisiä esitelmiä liittyen kotimaahani Itävaltaan paikallisessa luokiossa ja auttanut lukion saksankielenopettajaa oppituntien pitämisessä. Useat Raahen kaupungin työntekijät ovat mukana Power Cupin talkootehtävissä ja tietenkin myös nuorisotoimen työntekijät, koska Power Cup on lasten ja nuorten tapahtuma.

Onko Itävallassa vastaavia valtakunnallisia lasten ja nuorten lentopallotapahtumia?

 - En ole ihan varma, ei ainakaan näin isoa tapahtumaa. On hienoa, että näin iso tapahtuma järjestetään Raahessa. Se elävöittää kaupunkikuvaa ja tuo myös paikallisille lapsille ja nuorille, muillekin kuin lentopallon harrastajille, paljon nähtävää esimerkiksi ilmaiskonserttien kautta.  

Miksi halusit tulla tekemään vapaaehtoistyötä nimenomaan Suomeen?

- Perheelläni on vahva side Suomeen. Isäni tapasi vuonna 1976 ryhmän suomalaisia interrailaajia Itävallassa ja ystävystyi heidän kanssaan.  Ystäväpiiriin kuuluu tällä hetkellä noin 60-70 itävaltalaista ja suomalaista. Minä edustan jo toista sukupolvea tässä ystävyysketjussa. Olen vieraillut Suomessa kaiken kaikkiaan noin 10 kertaa ja sydämessäni on erityinen paikka Suomelle.

 Milloin palaat takaisin Itävaltaan?

- Palaan takaisin heinäkuun puolivälissä. Pestini Raahessa päättyy nyt kesäkuun puolessa välissä ja sen jälkeen osallistun vapaaehtoistyöntekijänä kahden rockfestivaalin Provinssirockin ja Ruisrockin järjestelyihin. Saan vastineeksi pääsyliput festivaaleille. Olen käynyt pari kertaa vaeltamassa Lapissa ja yritän ehtiä vielä Lappiin ennen paluutani, siellä on todella kaunista!

Mitä sellaista olet oppinut, jonka aiot viedä mukanasi Itävaltaan?

- Opettajana on ollut mielenkiintoista seurata suomalaisten opettajien opetusmetodeja. Opetusmetodeissa on paljon samaa, mutta selkeä ero verrattuna Itävaltaan on opettajan ja oppilaiden välinen suhde. Suomessa opettaja on enemmän samalla tasolla oppilaiden kanssa ja opitaan yhdessä. Itävallassa opettaja on edelleen auktoriteetti ja luokkahuoneessa on selkeämpi hierarkia. Haluaisin omassa opettajantyössäni noudattaa enemmän tätä suomalaista mallia, koska uskon että sillä saadaan parempia tuloksia aikaan.

Takaisin

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola 2 Visit Rovaniemi Lapin Kansa Santasport

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa