Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

Hämeenlinnassa tavoitteena kaikkien aikojen Power Cup

07.10.2015

Hämeenlinnassa lähdetään kovin tavoittein rakentamaan maailman suurinta lentopallon lasten ja nuorten turnausta, Power Cupia. Tavoitteena on 1100 joukkuetta ja kaikkien aikojen Power Cup.

Tähän mennessä eniten joukkueita on ollut vuonna 2007 Lahdessa, missä pelasi 951 joukkuetta. Viime kesänä Vaasassa oli 874 joukkuetta. Hämeenlinnassa järjestetään 32. Power Cup.

- Tavoitteena on tehdä sellainen turnaus, jollaista ei ole ennen Suomessa tehty, sanoo napakasti paikallisjärjestelyistä vastaavan HPK Naiset ry:n toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki.

Puitteet ovat Hämeenlinnassa erinomaiset. HPK:n upea kotihalli Elenia Areena toimii kisakeskuksena ja aivan vieressä ovat Hämeenlinnan urheilupuiston Pullerin kentät, joille lähes 300 lentopallokenttää mahtuu hienosti. Turnauksen majoituskoulut sijoittuvat kaikki alle kolmen kilometrin etäisyydelle kisa-alueesta.

- Kaikki tapahtuu tässä Elenia Areenan läheisyydessä. Ruokailut ovat täällä Areenassa ja pelialueet ympärillä.

Kalliomäki kiittää Hämeenlinnan kaupunkia erinomaisesta suhtautumisesta hankkeeseen ja kiitoksensa saavat myös paikalliset yritykset, yhteisöt, koulut ja jopa Panssariprikaati, joka tulee mukaan tapahtumaan.

- Linnan Kehitystä voidaan kiittää siitä, että Power Cup Hämeenlinnaan tuli, Kalliomäki sanoo.

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin kokonaan omistama elinkeinoyhtiö, jonka tehtävänä on edistää Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua.

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki näkee Power Cupissa suuria mahdollisuuksia Hämeenlinnalle.

- Me toivomme, että täällä tapahtuu koko ajan ja paljon. Haluamme tuoda Hämeenlinnaa esiin aktiivisena kulttuuri- ja urheilukaupunkina. Power Cupilla on myös matkailullinen ja aluetaloudellinen vaikutus, Käki sanoo. Linnan Kehitys tukee tapahtumaa monin tavoin.

- Pyrimme saamaan tänne myös lasten vanhempia, mummoja ja vaareja tekemällä heille sopivia paketteja. Toivotaan että hämeenlinnalaiset tulevat katsomaan turnausta paikan päälle ja tapahtumia viedään myös keskelle kaupunkia, torille.

- Toivottavasti tällä turnauksella saadaan nostettua myös paikallista talkoohenkeä.

Power Cupin järjestäminen vaatii 600-700 talkoolaista.

- HPK ei pysty tätä yksinään järjestämään vaan pyydämme apua myös muilta urheiluseuroilta. Tällä turnauksella tullaan keräämään merkittävä summa rahaa hämeenlinnalaiselle junioriurheilulle, Ville Kalliomäki sanoo.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja kehuu, että liitolle Power Cup on yhdistävä tekijä.

- Se tuo kerran kesässä yhteen lentopalloseurat, valmentajat ja pelaajat. Esimerkiksi kaikki nykyiset maajoukkuepelaajat ovat aikanaan pelanneet Power Cupissa, Säilynoja sanoo.

- Tämän turnauksen kun näkee itse paikan päällä, niin ei voi muuta sanoa kuin, että kaikki ponnistelu sen eteen on sen vaivan arvoista. Toivottavasti mahdollisimman monet pääsevät tänne näkemään mitä lentopallo oikeasti on.

Hämeenlinnan Power Cup järjestetään 9.-12.6.2016.

Takaisin

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola 2 Visit Rovaniemi Lapin Kansa Santasport

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa