Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

Fortum Power Cup syntyi talkootyöllä

12.06.2017

Fortum Power Cup -tapahtumaan osallistui tänä vuonna 159 lentopalloseuraa 865 joukkueella. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää. Ruokaa jaettiin 57 000 annosta. Siinä muutama luku, joka kertovat, mitä suuruusluokkaa tapahtuma oikeasti on.


Majoituspäällikkö Anna Kojola vastasi turnauksen haasteellisimmasta projektista eli koulumajoituksesta.

Tapahtumana se oli jälleen hieno ja tärkeä kohtauspaikka, paitsi nuorille urheilijoille, myös kaikille valmentajille, ohjaajille ja muille lentopalloilevien nuorten taustajoukoille.

Yksi tapahtuman tavoitteista on ollut tukea paikallista seuratoimintaa ja lisätä niiden elinvoimaisuutta. Tänä vuonna voimansa saivat näyttää Järvenpään, Vantaan, Espoon ja Helsingin lentopalloseurat.

Järjestelyistä yhdessä Suomen Lentopalloliiton kanssa vastasivat paikallisseurat Blues Volley, Espoo Lentis, Keimolan Kaiku, Korson Veto, Naarasleijonat, PuMa-Volley, Vantaan Lentopallo ja Helsinki Volley.

Seurojen organisoimat 753 vapaaehtoistyöntekijää, talkoolaista, mahdollistivat tämän mittavan tapahtuman hienon läpiviennin. Ilman näin suurta innostusta tällaisen tapahtuman toteuttaminen olisi lähes mahdotonta.

Power Cup suuri mahdollisuus pääkaupungin seuroille

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Ari Koskenoja, Korson Veto, pitää tapahtuman järjestämistä Vantaalla todella merkittävänä asiana paikallisille lentopalloseuroille.

- Tapahtuma järjestettiin täällä nyt, 15-vuoden tauon jälkeen. Paitsi, että se on luottamuksen osoitus liitolta, se on ollut myös hieno mahdollisuus seuroillemme näyttää osaamistaan, hän korostaa.

- Täällä Myyrmäessä on hyvä järjestää tällainen suurtapahtuma ja kuluneen vuoden aikana monet asiat ovat loksahtaneet hienosti paikalleen. Se on näkynyt hyvin onnistuneena tapahtumana, korostaa järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toiminut, Korson Vedon puheenjohtaja Ari Koskenoja.

Suurimpina haasteina, jotka onnistuttiin hoitamaan yhteistyöllä hienosti, oli talkoolaisten hankinta ja riittävien majoitustilojen löytäminen hyvien kulkuetäisyyksien päästä kisapaikalta. Kun näissä onnistuttiin, niin se oli hyvä perusta onnistuneen tapahtuman järjestämiselle.

Koulumajoitus – kisojen haasteellisin projekti

Perinteinen koulumajoitus oli arvossaan myös Vantaan Fortum Power Cupissa. Ilman sitä tällaiset tapahtumat olisivat mahdottomia järjestää. Majoitusta täällä järjestettiin 30 koulussa, 27 näistä sijaitsi Vantaalla ja kolme Helsingissä. Majoituksen lisäksi kouluilla tarjottiin myös aamiaiset ja iltapalat.

Majoituspaikkoja varattiin hieman yli 7000 ja tämä määrä oli riittävä. Lopullinen yöpyjien määrä oli hieman yli 6500.

-Meillä oli hieman puskuria, koska aina voi tulla yllätyksiä. Näin kävi tänäkin vuonna muutamien ulkomaalaisjoukkueiden kanssa ja pystyimme hoitamaan tästä huolimatta kaiken hienosti, Anna Kojola, PuMa, tapahtuman majoitusvastaava kertoo.

Majoitus sitoi myös eniten talkoolaisia. Ympärivuorokautinen valvonta kouluilla vaati yli 350 vapaaehtoista.

Pitää olla kentät, joilla pelata

Kentät ovat lentopallotapahtuman a ja o. Niitä Power Cupissa oli käytössä 260, viiden jalkapallokentän kokoinen alue. Verkot, rajat ja kentän kunto. Ne ovat asioita, joista kenttäpäällikkö Teppo Perkinen, Vantaan Lentopallo, ryhmineen rakensi ja joiden kunnosta he tapahtuman aikana huolehtivat.

Talkoolaisena toiminut Jorma Korkeakoski, Espoo Lentis, on huolehtinut päivittäisestä kenttien huoltamisesta. Alkupäivän sateen jälkeen ovat olosuhteet olleet ihanteelliset. Aamukierroksilla selvittiin vähäisillä verkkojen korjailuilla ja kenttien rajojen parantelulla.

- Olin mukana jo ennen tapahtuman alkua rakentamassa kenttiä ja kisojen aikana huolehdin kenttien kunnosta. Kaikki on mennyt hienosti ja olen itsekin ehtinyt katsella otteluita ja toimin yhdessä jopa tuomarina, hän naurahtaa.

Talkoopäällikkö tapahtuman kiireisin mies

Talkoopäällikkö Ville Lankisella, Keimolan Kaiku, eivät työt hellittäneet niin kauan kuin Power Cup 2017 oli vauhdissa. Talkoolaisten 753 hengen joukko oli koottu seitsemän paikallisen seuran voimin ja talkoopäällikön tehtävänä oli löytää oikeisiin tehtäviin oikeat henkilöt ja päinvastoin.

Työt ja valmistelut aloitettiin jo runsas vuosi sitten. Silloin aloitettiin myös talkoolaisten hankinta ja värvääminen. Yhteistyö järjestävien seurojen kanssa sujui mallikkaasti ja kaikilla oli suuri into luoda tapahtumasta onnistunut ja ikimuistoinen.

Kioskia hoidettiin talkoilla

Vapaalan pelialueen keitaana toimi hyvin palveleva kioski. Sen ylläpidosta huolehti Keimolan Kaiun tiimi. Vilkas kuhina ja paljon väkeä. Kahvia, limua, muffinseja ja pullaa. Ja tietenkin jätskiä.

Paikalla myynnissä häärivät Liisa Enqvist ja Arja Tuomaala. Kisatiimellyksen välillä kioskille ehti poiketa myös Kaiun vpj Teuvo Nikkinen.

- On ollut mukavaa nähdä kuinka innostuneesti meidänkin seuran talkoolaiset ovat täällä tapahtumassa touhunneet. On opittu yhdessä tekemään isojakin asioita ja uskon, että tämä poikii tulevaisuudessakin näyttäviä tapahtumia tänne pääkaupunkiseudulle, hän iloitsee.

Ensiapu paikalla, kun tarvitaan

Suurissa tilaisuuksissa ensiapu ja lääkintähuolto ovat tärkeässä roolissa. Erityisesti tämä korostuu Power Cupin kaltaisissa urheilutapahtumissa. Tuhannet liikkuvat nuoret juoksevat, heittäytyvät, ponnistavat ja kaatuvat. Aina sattuu ja tapahtuu.

Ensiapuryhmän osalta on kaikki sujunut hyvin ja myös itse Power Cupia Jaana Ylitalo, Naarasleijonat, pitää hyvin onnistuneena tapahtumana. Hän on itsekin lentopalloaktiivi ja kertoi iloitsevansa siitä, kun tapahtuma rohkeasti uskallettiin järjestää täällä Vantaalla.

- Seurastani on mukana varsin mittava joukko eli noin 50 - 60 talkoolaista. Se on hieno asia ja antaa varmasti potkua myös tulevaan seuratoimintaamme, hän arvioi.

Tärkeänä hän pitää seurojen yhteistyötä tapahtumajärjestelyjen osalta. Siinä hän näkee mahdollisuuksia tulevaisuudessakin järjestää lentopallotapahtumia pääkaupunkiseudulla.

- Talkootöiden tekeminen ei täällä ole lainkaan niin itsestään selvää kuin muualla maassa, hän epäilee. Siksi hänen mielestään onkin tärkeää oppia tällaista lentopalloperheen yhteisöllistä toimintaa laajemminkin.

Lentopalloilijatkin marssivat vatsallaan

Mikä on Power Cupissa pelaavalle nuorelle tärkein asia kavereiden jälkeen? No tietenkin ruoka! Tämän tietävät tapahtuman ruokailuvastaavat Marja Valkeavuori, Naarasleijonat, ja Heini Manninen, Korson Veto.

Päivittäinen ruokailijamäärä on ollut yli 7000 ja aterioita on nautittu kahdesti päivässä. Ruoka-annoksia tapahtuman aikana jaettiin 57000. Eli sutinaa on Myyrmäen Energia Areenalla riittänyt.

- Hyvällä meiningillä on menty ja toki hetkellisesti on ollut jonoja ruokapisteillä. Ne on kuitenkin saatu hoidettua nopeasti, kiitos meidän hyvän talkooporukan, ruokavastaava Marja Valkeavuori kertoo.

Talkoolaisia oli ruokahuollossa päivittäin noin 40, kokonaisvahvuuden ollessa yli 70.

- Kivasti meni ja sen verran tiukkaa kuitenkin oli, että ihan tässä on talkootyöstä lomaa ansainnut, Marja ja Heini toteavat yhdessä.

Tähän varmasti kaikki Fortum Power Cup 2017 talkoolaiset yhtyvät.

Teksti ja kuva: Ari Martinaho

Takaisin

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola 2 Visit Rovaniemi Lapin Kansa Santasport

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa