Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

Joulupukin oma joukkue ensi kertaa Powerissa

09.06.2017

Korvatunturin Pallon C-tytöt matkasivat yli 900 kilometriä Savukoskelta Vantaalle ensimmäiseen Power Cupiinsa. Lentopallon harrastamisen mahdollistaminen pienessä kunnassa on hyvän yhteistyön tulos.


Korvatunturin Pallon slogan on "Joulupukin oma joukkue". Vain savukoskelainen joukkue saa hyödyntää Joulupukki-brändiä. Kuva: Tuomas Pelto.

- Lähdimme keskiviikkona klo 5:15 Savukoskelta Sodankylään tilataksilla ja sieltä jatkoimme Sodankylän Tähti-Volleyn porukan kanssa kohti Vantaata. Joukkueessamme on kaksi pelaajaa Sodankylästä, sillä muuten emme olisi saaneet tarpeeksi pelaajia kasaan, sanoo joukkueen valmentaja Marianne Anttila, joka työskentelee Savukosken kunnan nuorisotyöntekijänä.

Tytöt ovat treenanneet lentopalloa vasta yhdeksän kuukautta.

- Innostus lähti ihan meistä itsestä. Halusimme pelata, kertoo Inka, yksi tytöistä.

Sodankylästä on tullut paljon apua valmennukseen, kun hieman yli tuhannen asukkaan kunnasta ei aina löydy resursseja.

- Treenaamme kolme kertaa viikossa yli 10 hengen porukalla. Alku oli haastavaa, sillä kahden kuukauden ajan käytössämme oli vain puolikas kenttä, kun liikuntasali oli remontissa, Marianne kertoo.

Vantaalle Joulupukin joukkueen matkaa siivitti runsas kumppanijoukko. Sikariporras, joka tunnetaan mm. edesmenneen presidentti Mauno Koiviston joukkueena, maksoi matkat. Lisäksi Savukosken kunta ja lukuisat paikalliset yritykset ovat joukkueen tukena.

Ensi vuonna taas

Tsemppisarjassa pelaavat tytöt eivät välitä tappioista tai vesisateesta. Kesäkuun alussa Savukoskella oli vielä lunta ja Korvatunturilla sitä on edelleen. Myös osa järvistä on vielä jäässä. Ensi vuoden Kuopion Power Cup on jo suunnitelmissa.

- Ei meitä tappiot haittaa. Kivaa on ollut ja aika kuluu tosi nopeasti. Ei ole kotiin ikävä, sanovat Inka ja Siiri.

- On mukavaa vaihtelua, kun saa pelata uusien pelikaverien kanssa, sanoo Noora, yksi Sodankylän vahvistuksista.

- Täällä kesä on paljon pidemmällä. Korvatunturilla puissa ei ole lehtiä, kertoo Laura ja kurkistaa lippiksen takaa kohti taivaalla möllöttövää aurinkoa.

Takaisin

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola 2 Visit Rovaniemi Lapin Kansa Santasport

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa