Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

Talkootyö voimissaan Vantaalla

23.05.2017

Lentopallon Fortum Power Cup tarvitsee onnistuakseen valtavan määrän talkoolaisia. Kun Vantaan suurimpaan tapahtumaan tänä vuonna on aikaa pari viikkoa, talkootyöhön ilmoittautuneita on jo yli kuusisataa. Kokonaismääräksi tulee varmaankin seitsemänsataa talkoolaista.


Talkoolaisia tarvitaan monenlaisiin tehtäviin, esimerkiksi jätskinmyyntiin.

Lentopalloseurat Blues Volley, Espoo Lentis, Keimolan Kaiku, Korson Veto, Naarasleijonat, PuMa Volley ja Vantaan Lentopallo muodostavat yhteistyöryhmän, jota ilman tapahtumaa ei voisi järjestää. Järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Ari Koskenojan johdolla ja Lentopalloliiton tapahtumapäällikön Päivi Harrin tuella on edetty määrätietoisesti. Vesa Kauppi on tapahtuman projektipäällikkö.

Ruokailulla, kenttärakentamisella, sähkö- ja tietoliikennetöillä, ensiavulla, turvallisuudella, talkootyöllä, tiedotuksella, attasealla ja kilpailutoiminnalla ovat omat vastuuhenkilönsä. Lentopalloliiton ja seurojen yhteinen valmistelutyö on täydessä vauhdissa, kun tapahtumaan on enää pari viikkoa. Nyt voi jo todeta, että kaikki on 8. – 11.6.2017 kunnossa.

Kenttiä on rakennettava Myyrmäen ja Vapaalan alueilla useita satoja. Ruokailun järjestäminen on valtava ponnistus. Lämpimiä aterioita tarjotaan tapahtuman aikana viisikymmentäseitsemäntuhatta. Jätehuolto ja muut ympäristöasiat vaativat suunnittelua ja monen asian huomioimista. Majoituskouluja on lähes kolmekymmentä, joista suurin osa Vantaalla. Majoituskoulujen tilojen varusteiden hankinta on kuin palapelin kasaamista. Majoitustilojen kioskien rahahuolto on turvattava. Aamu- ja välipalat tarvitsevat monia kymmeniä kylmäkaappeja. Vartioinnin ja yöpäivystyksen on oltava kunnossa. Turva- ja liikennejärjestelyt vaativat paljon yhteistyötä Vantaan kaupungin ja poliisin kanssa. Kaikkeen on varauduttava ja lentopalloturnaushan viedään läpi, vaikka sataisi joka päivä.

Yhteistyö pääkaupunkiseudun seurojen aktiivisten ja ammattitaitoisten talkoolaisten kesken on sujunut erinomaisesti. Yhdessä tekeminen Fortum Power Cupin järjestelyissä auttaa varmasti jatkossa muutakin yhteistä tekemistä seurojen kesken. Ihmiset tulevat tutuiksi ja kaikki ovat mukana rakkaudesta lajiin, lentopalloon. Yhteistyö seurojen ja Lentopalloliiton kanssa on sujunut myös saumattomasti. Tapahtumapäällikkö Päivi Harri on tuonut aiempien Powerien kokemusta järjestelytoimikunnan työhön. Ja onhan pääkaupunkiseudulla järjestetty vuoden 2002 Power Cup vielä monen talkoolaisen muistissa.

Järjestelyt ovat aikataulussa ja moniin eteen tulleisiin ongelmiin on aina ratkaisu löydetty. Tapahtuman lähes megalomaaninen suuruus asettaa omat haasteensa, joten ei voi kuin ihailla järjestelyssä mukana olevien määrätietoisesti etenemistä askel kerrallaan. Kaikki talkootyö tehdään sen eteen, että tapahtumaan tulevat nuoret saavat kokea monia uusia ikimuistoisia elämyksiä. Vantaan ja Fortum Power Cupin muistot jäävät toivottavasti tärkeäksi osaksi tapahtumassa kävijöiden elämään. Vantaa on lentistä ja lentis kuuluu kaikille.

Pekka Krook

Takaisin

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola 2 Visit Rovaniemi Lapin Kansa Santasport

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa