Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

19-vuotiaalla Artulla jo 20:s Power Cup

07.06.2018

Ei uskoisi, mutta totta se on. 19-vuotiaalle Arttu Ronkaiselle Kuopion turnaus on jo 20:s Power Cup. Eipä taida vastaavaa saavutusta ihan helpolla löytyä.


Arttu Ronkaisella on aina Power Cupissa mukana aurinkolasit, joista toinen sanka on katkennut ja lippalakki, jota on paikkailtu teipillä.

- Olin ensimmäisessä Power Cupissani (Kajaani 1999) alle yksivuotias ja sen jälkeen ei ole yhtään turnausta jäänyt väliin, Ronkainen kertoo.

- Tästä on tullut sellainen perinne, että en osaa olla tulematta. Pakko on tulla.

- Ensimmäiset vuodet olin täällä vaan vanhempien mukana, mutta taisin olla 7-vuotias, kun itse pelasin ensimmäisen kerran Power Cupissa Kuusamon Pallo-Karhujen joukkueessa. Pelivuosia tuli kaikkiaan kymmenen. Sen jälkeen olin taas muuten vaan ”turistina” seuraporukan mukana viisi, kuusi vuotta. Katselin Pallo-Karhujen pelejä ja juttelin tuttujen kanssa. Niitä on tullut paljon Powereissa.

Artun isä on Kuusamon Pallo-Karhujen puuhamies ja puheenjohtaja Tarmo Ronkainen.

- Isän kanssa kun kierretään kentillä niin 100 metrin matkaan voi hyvin mennä puoli tuntia, kun koko ajan tulee vastaan tuttuja. Itsekin olen oppinut tuntemaan paljon lentopalloihmisiä isän kautta. Tuttuja kasvoja näkyy täälläkin paljon.

Arttu Ronkainen on Kuopiossa nyt aivan uudessa roolissa, Pallo-Karhujen F-tyttöjen valmentajana.

- Siskon tyttö pelaa siinä joukkueessa. Viime vuonna aloitettiin ja nyt saatiin ensimmäistä kertaa joukkue Power Cupiin. Vain yksi tytöistä on aiemmin ollut Powerissa.

Kahdestakymmenestä Power Cupista on vaikea valita parasta, mutta Ronkaiselle on muutamia jäänyt erityisesti mieleen.

- Molemmilla kerroilla Lahdessa oli hirveät helleaallot ja paloautoilla ammuttiin vettä osanottajien päälle. Säältään ne olivat aivan ääripäästä, mutta järjestelyiltään turnaukset olivat onnistuneet. Samoin Mikkelissä oli tosi hyvin tehty turnaus.

- Oulun turnaus oli nimeltään Sunny Power Cup, mutta vettä ja räntää satoi ja kentillä oli isoja lätäköitä. Pallot oli märkiä ja tuuli oli kova, muistelee Ronkainen.

Ronkaisilla on todellinen lentopalloperhe. Artun kaksi siskoa ja yksi veli ovat kaikki lentopalloilijoita ja ovat myös pelanneet Power Cupissa. Jo aiemmin mainittu siskon tyttö jatkaa suvun lentopalloperinteitä Kuopiossa.

Takaisin

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola 2 Visit Rovaniemi Lapin Kansa Santasport

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa