Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

Vuotson Hurjat ensimmäistä kertaa Powerissa

07.06.2019

Sodankylän Vuotson saamelaiskylästä kotoisin oleva Vuotson Hurjat on ensimmäistä kertaa mukana Power Cupissa.

Vuotson Hurjilla on Rovaniemellä yksi joukkue E-tyttöjen tsemppisarjassa. Sen valmentajana on Eeva-Mari Äärelä.

- Seura perustettiin alun perin porokisojen järjestämistä varten. Lentopalloharjoitukset aloitettiin vuoden 2017 tammikuussa, Äärelä kertoo.

- Nämä tytöt pelaavat Power Cupissa elämänsä ensimmäiset oikeat lentopallo-ottelut. Jonkun verran on treenailtu muiden seurojen kanssa, mutta tämä on ensimmäinen turnaus tytöillä.

- Alussa kun lentopallon harjoittelu Vuotsossa aloitettiin, niin mukana olivat kaikki kylän lapset, yhteensä 23 kappaletta. Se oli aika iso sakki valmentaa. Nämä viisi täällä Rovaniemellä olevaa tyttöä ovat olleet kaikkien innokkain ryhmä. Heidän lisäkseen on muutama innokas poika, mutta he eivät päässeet tulemaan tänne.

- Tytöt ovat tykänneet Power Cupista kovasti. Hirvittävän jännittäväähän tämä toki on ollut. Mukavaa kun päästiin perjantaiaamun avauspelissä voittamaankin ottelu. On ollut kiva nähdä, että täällä on samantasoisia joukkueita kuin me.

- Me ollaan treenattu kaksi kertaa viikossa, mutta syksyllä aletaan tyttöjen pyynnöstä treenata kolme kertaa viikossa. Tytöt nauttivat lentopallosta.

- Harjoitukset pidettiin aiemmin kokonaan pohjoissaameksi, mutta nyt puhutaan puoliksi suomea, puoliksi saamea. Kaikki nämä tytöt ovat poroperheistä.

Vuotsossa on reilut 300 asukasta. Kylällä on oma koulu, jossa on luokat esikoulusta 9. luokkaan asti. Koulussa on hyvä liikuntasali, jossa treenit pidetään. Lisääkin lentopallon harrastajia on kasvamassa.

- Vuotsoon on tulossa viiden pojan porukka, jossa on mukana myös oma poikani.

Äärelän elämään lentopallo on kuulunut jo kauan.

- Olen ihan pienestä asti kulkenut lentopallotreeneissä ja ollut Risto Pyhäjärven valmennuksessa Lokassa. Pyhäjärvi valmentaa nyt Tähti-Volleyssä. Itse olen osallistunut kaikkiin Lentopalloliiton ohjaaja- ja valmentajakoulutuksiin, joita aluepäällikkö Harri Paadar on tarjonnut, Äärelä naurahtaa.

Vuotso sijaitsee valtatien 4:n varrella, 90 kilometriä Sodankylän keskustasta pohjoiseen ja 75 kilometriä Ivalosta etelään. Saariselän matkailukeskukseen on matkaa 40 kilometriä.

Takaisin

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola 2 Visit Rovaniemi Lapin Kansa Santasport

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa