Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

Seuratreffit Power Cupissa

Lentopalloliitto kutsui seuratoimijoita juhlimaan liiton 70-vuotista taivalta Rovaniemen Power Cupin yhteydessä. Näillä Seuratreffeillä nautiskeltiin kakusta, kahvista ja erinomaisesta paneelikeskustelusta.

Sanavalmiit urheilumiehet Reijo Jylhä, Juuso Toivola, Olli Kuoksa ja Olli-Pekka Ojansivu takasivat puheissaan sekä määrän että laadun. Panelisteihin voit tutustua tarkemmin sivun alaosasta Seuratreffien kutsusta.

Keskustelun teema oli ”Innostuksesta intohimoon”. Vetäjä Kaj Kunnas kertoi ensin tapaamisistaan maailmanmestari Vili Saarijärven ja moninkertaisen arvokisavoittajan Michael Phelpsin kanssa. Molempien tekemisistä paistoi intohimo, joka näkyi konkreettisesti Phelpsin treenihallin seinäkirjoituksesta: ”Mestarit treenaavat silloinkin, kun kukaan ei katso!”.

Lentopalloliiton tuore toimitusjohtaja Seppo Siika-aho pohjusti paneelia kertomalla omasta urheilija- ja seuratoimintataustastaan. Erityisesti Seppo korosti seuratoiminnan perusteita, joissa kivijalkana on junioreiden hankinta.

Panelistit käsittelivät teemaa eri näkökulmista, yleisön kysymysten ryydittämänä. Reijo Jylhän perusteisiin kuuluu kysymysten esittäminen ja urheilijan itsemääräämisoikeus. Harjoittelun perustana ensimmäiseksi tulevat lepo ja ravinto, vasta sen jälkeen harjoittelu.

Ensimmäisinä yhteisinä asioina keskusteltiin urheilijan motivaatiosta. Kaikkien mielestä oma motivaatio on oltava, valmentaja ei sitä voi väkisin pakottaa syntymään. Jylhä toi voimakkaasti esille keskustelun ja vuorovaikutuksen merkityksen motivaation ylläpitäjänä. Toivola korosti, että erityisesti alisuorittamistilanteessa taustan selvittäminen keskustelemalla on oleellista.

Lelu Ojansivu kertoi yhteenkuuluvuuden osalta, että ulkomailla on vaikeampi saavuttaa vastaavaa tunnetta, joka kotimaisissa porukoissa, kuten maajoukkueessa syntyy melkein itsestään. Ollin mielestä joukkuehenkeä koetellaan rajojen kohdalla. Rajathan pitää joukkueen pelisäännöissä sopia.
Puhuttiin myös miesten ja naisten eroista. Todettiin, että eroja vaikkapa keskustelun tarpeeseen ei periaatteessa ole. Erona mainittiin, että naisten kanssa keskustelu on pikemminkin pidempi prosessi kuin yksittäinen keskustelu, joka usein toimii miesten kanssa.

Toivola toi esille myös yksilöllisyyden tarpeen valmennuksessa paitsi yksilölajeissa, myös joukkuelajeissa. Joukkuelajien edustajat näkivät, että yksilöllisyyttä joukkueen toiminnassa voi olla, mutta sen pitää olla joukkueen kanssa sovittua.

Peluuttamisesta puhuttaessa yhteinen toteamus oli, että huippu-urheilussa ja tulosta tavoiteltaessa parhaat ovat aina joukkueessa. Sen sijaan nuorisotoiminnassa ei pidä lähteä liian helposti esimerkiksi tasoryhmiin jakamiseen.

Kaikille seuroille on hyvä miettiä toiminnan perustaksi: miksi juniori haluaisi tulla juuri tähän seuraan ja tämän lajin pariin? Nuorisotoiminnassa tärkeintä on tuottaa iloa ja positiivisia kokemuksia!

Mitä, missä, milloin?

Power Cupissa mukana oleville valmentajille, seuraväelle ja muille kiinnostuneille suunnattu iltatapahtuma, jossa pääsee tapaamaan tuttuja ja tutustumaan muihin lentopallon ystäviin!

Tapahtuma järjestetään Santasport Lapin Urheiluopistolla 7.6.2019 klo 18.30 alkaen.

Illan aikataulu ja ohjelma

klo 18.30-19.00 kakkukahvit

klo 19.00-19.15 tervetuloa, Seppo Siika-aho, Lentopalloliiton toimitusjohtaja

klo 19.15-19.30 paneelikeskustelun avaus

klo 19.30-20.30 paneelikeskustelu, mukana Reijo Jylhä, Juuso Toivola, Olli Kuoksa ja Olli-Pekka Ojansivu!

klo 20.30-21.00 yleisön kysymykset

Tapahtuman juontaa Kaj Kunnas!

Paneelikeskustelu - Innostuksesta intohimoon

Illan tarkoituksena on kiittää seuraväkeä sekä muita toimihenkilöitä, jotka tekevät tärkeää työtä lentopallon eteen.

Paneelikeskustelun tavoitteena on nostaa esille tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja lasten ja nuorten valmennuksen viitekehyksestä, sekä innostaa arkivalmennuksessa mukana olevia tekijöitä.

Ennen kaikkea tavoitteena on tarjota viihdyttävä illanvietto Power Cupin vilinän keskelle.

Panelistit:

Reijo Jylhä on pitkän linjan urheiluvaikuttaja. Valmentajaura alkoi jo 1980-luvulla mm Sotkamon Urheilulukion johtavan valmentajan tehtävillä. Hiihtourheilun huipulta löytyy jakso Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentajana vuosina 2014-2018. Henkilökohtaisia valmennettavia ovat olleet mm. Aino-Kaisa Saarinen, Anne Kyllönen ja Ville Nousiainen.

Juuso Toivola kuuluu valmentajakategorioissa aatelisten joukkoon. Hänellä on naisten jääkiekkomaajoukkueesta olympiamitali Pyeongchangista! Juuso on toiminut naisten valmennuksessa jo vuodesta 2001 lähtien. Nyt on käytynä kahdet olympialaiset maajoukkueen kakkosvalmentajana, ja 18-vuotiaiden mm-kisoista on kokemusta seitsemältä vuodelta. Tämän ikäluokan joukkueissa hän on toiminut niin päävalmentajana kuin kakkosenakin.

Olli Kuoksa on tunnetun rovaniemeläisen lentopallosuvun jäsen. Kymmenkunta kautta liigaa pelaajana ja sitten jo 12 vuotta valmennusta. Kovimmat meriitit oululaisen Ettan peräsimestä, ensin nosto ykkössarjasta liigaan ja sitten vuodesta 2010 lähtien seuran liigajoukkueen koutsina. Kulunut kausi tuotti seuralle komeasti hopeamitalit, ja taisipa Olli olla melko pitkällä myös valinnoissa maajoukkueen vetäjäksi Tuomas Sammelvuon jälkeen.

Olli-Pekka Ojansivu tunnetaan lentopalloporukoissa paremminkin kutsumanimellä Lelu. Vuoden 2015 lentopalloilija on pelannut vuosikaudet kotimaan liigassa, ja mestaruuspokaalikin on tuttu "poika". Ulkomailta kokemusta on kertynyt Kreikasta, Ranskasta, Turkista, Venäjältä, Romaniasta ja Iranista. Ja kaikki tietenkin muistavat huikeat kaudet maajoukkueen hakkurin tontilla. "Lelun" jutut eivät jätä ketään kylmäksi!

Keskustelu streamataan, joten sitä pystyy seuraamaan jos ei paikan päälle pääse.

Kutsu ja ilmoittautuminen

Kutsu on lähetetty Poweriin ilmoittautuneiden joukkueiden valmentajille ja seuratoimijoille. Tarkista siis sähköpostisi ja seuraa Power Cupin some-kanavia.

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola 2 Visit Rovaniemi Lapin Kansa Santasport

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa