Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

SÄÄNNÖT F-JUNIORIT: SUPER- JA TSEMPPISARJAT

F-junioreiden Tsemppisarja

F-junioreiden Tsemppisarjassa saa käyttää kaikkia sääntöhelpotuksia, jotka kauden aikana on käytössä. Syöttöraja on 2,2 metriä ja syöttönä saa käyttää myös kahden käden alakauttaheittoa. Ensimmäinen ja toinen kosketus voi olla heitto omalle joukkuekaverille. Verkon yli menevä suoritus (2. tai 3. kosketus) ei saa olla koppiavusteinen. Myös Tsemppisarjassa saa pelata kokonaan ilman koppeja ja saa syöttää alakauttasyötöllä.

F-junioreiden Supersarja

F-junioreiden Supersarjassa syöttöraja on 4,5 metrissä.Supersarjassa on sallittu ainoastaan alakauttasyöttö. Lisäksi kopin jälkeen pelaajan täytyy suorittaa omasta heitosta lentopallosuoritus (sormilyönti, hihalyönti tai iskulyönti) joukkuekaverilleen. Verkon yli menevä suoritus (2. tai 3. kosketus) ei saa olla koppiavusteinen. Myös Supersarjassa saa pelata kokonaan ilman koppeja.

Pelin tarkoitus

Lentopallo on joukkuepeli, jota pelaa kaksi joukkuetta verkon kahtia jakamalla pelikentällä. Peliajatus on, että kumpikin joukkue lyö pallon sääntöjen mukaisesti verkon yli yrittäen saada sen koskettamaan vastustajan kenttää sekä estäen palloa koskettamasta omaa kenttää.

Paripeli (2 vs 2)

Pelikenttä ja -välineet

Pelikentän pituus on n. 13,4m x 6,1m
Aloitusrajan etäisyys on Tsemppisarjassa 2m–2,2m keskilinjasta ja Supersarjassa 4,5m keskilinjasta
Verkon korkeus on 180cm
Pelivälineenä on Mikasa SKV 5 pallo

Joukkue
Joukkueessa tulee olla 3-5 pelaajaa ja vähintään yksi valmentaja.

Peliajatus
Peliajatuksena on saada pallo verkon yli vastustajan kenttään ja estää palloa putoamasta omaan kenttään. Jokaisesta voitetusta pallosta tulee piste. Pelit pelataan juokevin pistein kahden voittoerän peleinä viiteentoista (15) pisteeseen. Erävoittojen ollessa 1-1 pelataan kolmas erä juoksevin pistein 7 pisteeseen kahden pisteen erolla ilman pistekattoa. Pelaajan verkkoon koskeminen on virhe. Pallo saa osua verkkoon.

Pallokosketukset Tsemppisarja
Joukkueen on aina pakko käyttää 2–3 kosketusta, joista 1. ja/tai 2. voi olla koppi. Koppi on pallon kiinniotto, josta suoritus jatkuu välittömästi heittona tai omasta heitosta suoritettuna sormi- tai hihalyöntinä pelikaverille. Mikäli pallo otetaan kopiksi aivan keskirajan tuntumassa, pelaaja voi ottaa yhden askeleen kentälle päin, ja jatkaa sen jälkeen suoritustansa. Hyökkäyslyönti on vapaa, kunhan se ei ole koppiavusteinen.

Pallokosketukset Supersarja
Joukkueen on aina pakko käyttää 2–3 kosketusta, joista 1. ja/tai 2. voi olla koppi. Koppi on pallon kiinniotto, josta suoritus jatkuu välittömästi omasta heitosta suoritettuna sormi- tai hihalyöntinä pelikaverille. Mikäli pallo otetaan kopiksi aivan keskirajan tuntumassa, pelaaja voi ottaa yhden askeleen kentälle päin, ja jatkaa sen jälkeen suoritustansa. Hyökkäyslyönti on vapaa, kunhan se ei ole koppiavusteinen.

Aloitus, kierto ja kentältä poistuminen
Tsemppisarjassa aloitus annetaan aloitusrajan (2 - 2,2m) takaa vartalon etupuolelta suoritettavana kahden käden alakautta heittona tai ala- aloituksena. Supersarjassa aloitus annetaan aloitusrajan (4,5m) takaa suoritettavana ala-aloituksena.

Aloitussyötön suorittaa aina se pelaaja, joka jää kentälle pidempään kentällä olleen poistuttua kiertovaihtoon. Joukkue tekee kiertovaihdon vain siinä vaiheessa, kun aloitusvuoro tulee ko. joukkueelle (paitsi tietenkin ennen erän ensimmäistä palloa). Vastaanottoon valmistautuva joukkue ei tee kiertovaihtoa.Kentällä pidempään ollut pelaaja poistuu kiertovaihtoon, ja kentälle jäävän pelaajan kaveriksi tulee uusi pelaaja kiertovaihdosta. Pelaajien kiertojärjestys tulee pysyä samana koko erän ajan. Ennen peliä arvotaan ensimmäisen erän aloittava joukkue (toinen joukkue aloittaa toisen erän). Joukkue siis tekee kiertovaihdon vain siinä vaiheessa, kun aloitusvuoro tulee ko. joukkueelle (paitsi tietenkin ennen erän ensimmäistä palloa)

Pelaajien määrä ja sijoittuminen kentällä
Joukkueet voivat olla tyttö- tai poikajoukkueita.Sekajoukkueet ilmoittautuvat poikien sarjaan. Joukkueeseen kuuluu 3-5 pelaajaa. Kuudella pelaajalla voi muodostaa kaksi joukkuetta. Pelaajista kaksi on yhtä aikaa kentällä ja loput odottavat vuoroaan jonossa kentän ulkopuolella. Pelaajat voivat sijoittua kentälle vapaasti joko rinnakkain tai peräkkäin.

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola Rovaniemi Santasport

Yhteistyökumppanit

Sokos Hotels Jaffa Lumilyhty Unilever Cloetta Matkailu Saarioinen Ford Ticketmaster Mikasa Kuortane WoVo

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa