Maailman suurin junnulentisturnaus 6.-9.6.2019

Twitter Instagram Facebook Youtube

Ei kesää ilman Poweria - Saara sen todistaa!

Suomen Henkilöstötalossa työskentelevä Saara Ruti tuuletti Power Cupin Facebook-sivulla tulevansa 20. perättäiseen Power Cupiin. Uutisen arvoinen juttu. Otimme selvää, mikä saa Saaran tulemaan Poweriin vuosi toisensa jälkeen.

Mikä on lentopallotaustasi?
Lohjalla Hongiston Tarmossa aloitettiin junnutoiminta uudelleen vuonna 1998, joten silloin 4. luokkalaisena lähdin mukaan tiikerikouluun keräten tiikeripassin täyteen tarroja. Todella nopeasti suunnistusharrastus vaihtui lentopalloon ja meidän junnujoukkue koostui kokonaan koulukavereista ennen toiminnan laajenemista. Lähes samalla joukkueella pelattiin A-tyttöihin asti. Tavoitteina oli harrastuksen ylläpito ja yhteishengestä huolehtiminen. Tulostavoitteista ei stressattu. Junnuvuosien jälkeen siirryin seuran naistenjoukkueeseen. Aloitin myös junnujen valmentamisen sekä toimin seuran puheenjohtajana kuusi vuotta jättäen viime vuonna tehtävän paikkakunnalta muuton takia.

KUOPIOn Power Cup on jo 34. turnaus. Mikä sinut on saanut tulemaan mukaan noin monta kertaa?
Hömp, oikeasti vaikea kysymys, koska vastaus on niin perinteinen: Ei ole kesää ilman Power Cuppia. Ekaan Poweriin lähdettiin vuonna 1999. Powerista saa myös kesän parhaan rusketusrajat, kunhan ei tule rakeita tai räntää niin kuin Rovaniemellä vuonna 2004.

Missä rooleissa olet vuosien varrella toiminut?
Noin puolet pelaajana, puolet valmentajana, muutaman kerran huoltajana. Tänä vuonna olen turisti, pääsen seuraamaan HoTan pelejä ilman ”muuta vastuuta”.

Onko joku Power Cup jäänyt mieleen ylitse muiden? Jos, niin mikä ja missä mielessä?
Kaikista Powereista on hurjasti tarinoita.
Parhain muisto on kuitenkin vuodelta 2007 Lahdesta kun toimin valmentajana ja voitettiin D-poikien tiikerisarjan kultaa. Pelattiin kaikki alkupelit ulkokoripallokentille tehdyillä kentillä ja poikien polvisuojat teipattiin uusiksi jokaisen pelipäivän jälkeen. Finaalit pelattiin mäkihyppytornien vieressä viheriöllä ja meidän finaalipeli ratkesi ensimmäisenä. Pojat lähti kunniakierrokselle muiden vielä pelatessa.

Nyt kun olet nähnyt ja kokenut Powerin monena vuonna ja eri rooleissa, niin mitä toivot vielä kokevasi?
En osaa sanoa. Suuret tsempit ja kiitokset järjestäjille!

Mikä on oma lääkkeesi sille, että saamme junnut pysymään lajin parissa joko pelaajina tai sitten muissa tehtävissä?
Tuntuu että minut koukutettiin seuratoimintaan ja harrastukseen välittämällä ja innostamalla. Oma valmentaja oli myöhemmin pelikaveri ja myös toisen oman valmentajan kanssa toimittiin viimeisimpänä valmentajaparina. Omista valmennettavista olen pyrkinyt välittämään erityisen kovin ja siksi aina teiden erkaneminen on ottanut koville. Olen kannustanut osallistumaan myös seuran muuhun toimintaan ja tsempannut lähtemään esim. tuomarikoulutuksiin ja aloittavan ohjaajan koulutuksiin. Toki kannustan myös omien tavoitteiden saavuttamiseen.

Kiitos Saaralle hienosta Power-tarinasta! Mikä on sinun tarinasi? Anna kuulua ja postaa hienoja lentiskokemuksiasi suoraan Power Cupin Facebook-sivulle.

Ensimmäisessä kuvassa Saaran ihka ensimmäinen Power Cup Kajaanissa vuonna 1999. Päässä siellä ostettu huivi, joka on seurannut turnauksesta toiseen. Toisessa kuvassa D-tyttöjen kanssa Jyväskylän Powerissa vuonna 2000. Saara 3. oikealta.

Lahdessa 2007 tuli voitto D-poikien kanssa. Vantaalla 2017 viimeisten valmennettavien - HoTan C-tyttöjen kanssa. Mukana valmentajapari Kalle Pohjolainen, joka niin ikään varsinainen Power-ammattilainen tulevalla 19. Power Cupilla!

Kumppaneiden bannerit

Pääyhteistyökumppanit

LähiTapiola Rovaniemi Santasport

Yhteistyökumppanit

Sokos Hotels Jaffa Lumilyhty Unilever Matkailu Saarioinen Pihlajalinna Ford Ticketmaster Mikasa Kuortane WoVo

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeemme ilmestyy sähköpostiisi kerran kuussa. Sen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa.

Tilaa